неделя, 1 декември 2013 г.

Вкусно брауни, а докато то се пече - маникюр!







Хоп! Ето ме отново! Както е ясно от заглавието, ще се готви, яде и маникюрства.

Внимание!!! Който е на диета, да премине направо към маникюра, очаква ви калорийна бомба (Или да консумира през уикенда, както знаем - калориите не се броят тогава).

И така, без да губим излишно време, да се захващаме за ядене! Упс... готвене.



Как тези да се превърнат в това?




1. Натрошаваме лешниците. Аз ползвам кухненски робот, но може да бъде използвана мелничка за ядки, а при по-екстремни обсотятелства и липса на оборудване, да се завие в кърпа пликчето с лешниците и да се натрошат с помощта на стъклена бутилка или да речем чук за пържоли.
2. Разтопяваме маслото и внимаваме да не загори.
3. Към маслото прибвяме шоколада, като разбъркваме постоянно. Отново се стремим да не загори сместта.
4. Разбиваме с миксер яйцата и захарта.
5. Добавяме брашното към тях, като го пресяваме.
6. Към тази смес прибавяме школадово-маслената вкусотия и разбъркваме с бъркалка/лъжица.
7. Добавяме натрошените лешници.
8. Изсипваме в тава, по възможност правоъгълна, но и да не е, пак ще е вкусно :)
9. Печем около 15 мин. в загрята на 200 градуса фурна, като гледаме да не се отплесваме с времето, защото иначе ще стане сухо и няма да се усеща шоколадът.

А докато браунито се пече, за да не скучаем, правим един бърз маникюр.


Черният лак е абсолютната класика, особено за зимата, но нещо взе да ми омръзва. Реших малко да го разчупя. От няколко години се наложиха матираните нокти, а нещо, което до сега не бях опитвала, е съчетанието между мат и гланц. 




Добре, но нещо не ми се купува специално матов черен лак? Или ако искам да направя този маникюр, но с друг цвят, който няма шанс да го намеря матов? Има решение, което само за няколко секунди матира безотказно всеки лак, колкото и лъскав да е той- вряла вода. Не, не няма да си потапяме ръцете във вряла вода, трябва ни само парата.
Как правим процедурата? Загряваме на котлон съд с вода, така че да започне да се издига пара. Лакираме набързо ноктите (лакът не трябва да изсъхва), изключваме котлона и поставяме ръката над парата (с нокти сочещи към нея), на безопасно разстояние, така че да не се изгорим. В никакъв случай водата не трябва да кипи и да пръска! За по-голяма безопасност, може да се загрее чаша с вода в микровълнова, и тази пара ще е достатъчна. Задържаме ръката за 10-на секунди и вече си имаме матирани нокти! 


donnarie.com

Можем да спрем до тук, ако сме удовлетворени от резултата. Ако пък искаме като маникюра на снимката, просто правим гланцовата лентичка или със същия лъскав лак, или с безцветен топ лак. Можем да развихрим въображението си и да направим всякакви геометрични фигури, точки, безразборни пръски. Ето и малко вдъхновение:


www.alllacqueredup.com
topcoatit.wordpress.com 
signedbytina.blogspot.com

А когато браунито изстине, го нарязваме на квадратни парчета и си хапваме с шикозни нокти. Добър апетит и честит декември! 

2 коментара: