събота, 14 декември 2013 г.

Коледни красотички





Няма как да пропусна коледната тематика. Отлагам тази публикация вече от десетина дни, но ето че настъпи моментът да я споделя. 

Аз определено съм от хората, които силно си падат по този празник и не се срамувам да си го призная. Честно казано не разбирам "хипстърския" хейт, който започва да се лее преди всяка Коледа. Да, банално е, всеки украсява елха, настъпва истерично пазаруване и плюскане като за последно, но Коледа не е само това. За мен тя е аромат на портокали, топли спомени от детството, цветни светлинки, повод да зарадвам близките си хора и времето, в което малко брокат не е излишен никому :) 

И преди да започна с коледната украса, нека съобщя две новини, за които вероятно всеки, който се интересува от грим, е разбрал, но все пак, за пропусналите... От началото месеца, вече и тук могат да се открият две марки, които очаквам от толкова много време. Първата е NYX Cosmetics йейй!




Можете да разгледате фейсбук страницата им (цък) за повече подробности. 
Втората е Benefit, продава се в Sephora и голяма част от нещата, които искам, вече са разграбени! Добрата новина е, че след Нова година отново ще ги заредят.




Нека премина по същество. Вдъхнових се да си измайсторя няколко коледни "направи си сам", или DIY, красоти (поне според мен), които да споделя с вас. За някои от тях почерпих идеи от интернет, други ми хрумнаха, докато преглеждах подръчните материали, с които разполагам. 

Моята Коледа не може без свещник. А ако са два... още по-добре. Понеже страдам от излишък на бурканчета (обичам да хапвам маслини), чудейки се как да ги оползотворя, ми хрумна да си разкрася един и да го превърна във свещник. Необходимите принадлежности са:

  • Празно бурканче във форма, която ни допада (трябва да е измито добре и да е напълно сухо)
  • Златен спрей (предполагам може да се замени с някаква боя за стъкло)
  • Лепенки във формата на звездички/снежинки/сърчица (или ако сте достатъчно сръчни да си ги изрежете от тиксо)
Предварително се извинявам за качеството на някои от снимките :)


За свещника избрах дясното, свалих му етикета с топла вода и го изчаках да изсъхне напълно. А какво направих с бурканът вляво, ще разберете следващия път.

След като изсъхна, залепих безразборно по него лепенки във формата на звездички.
След това включих в действие златния спрей



Напръсках бурканчето от около 30- 50 см. разстояние, като не се стараех да бъде равномерно, дори на места пръснах повечко боя, за да се разтече леко. Нещо важно! Пръскането трябва да се извършва на открито или в проветриво помещение.
Ето какво се получи:




След като изчаках да изсъхне боята, обелих звездичките, надрах го леко (с тел) за по-състарен вид, сложих ароматна свещ и voilà


http://themishmashbeauty.blogspot.com

http://themishmashbeauty.blogspot.com

http://themishmashbeauty.blogspot.com

http://themishmashbeauty.blogspot.com

Вторият свещник изисква значително по-малко усилия, много по-прост е, материалът за направата му се намира в хладилника или в купа заедно с други негови събратя. Познахте ли? Ако не сте - портокал. Това е любимият ми свещник, толкова лесен, същевременно толкова красив и с естествен аромат! 

Първо измиваме портокала, след това правим разрез на кората през средата.

http://themishmashbeauty.blogspot.com

С лъжица внимателно отделяме портокала от кората, преди да сме го разрязали на две. По този начин си спестяваме пръскането на сок в очите :)

http://themishmashbeauty.blogspot.com

Разрязваме портокала на две и го отделяме напълно от кората.

http://themishmashbeauty.blogspot.com
http://themishmashbeauty.blogspot.com

Почти сме готови. Идва най-забавната част. Избира ме си по-стабилната половинка за основа на свещника, а другата (тази, на която някога портокалът си е имал дръжка) за капаче. Взимаме т. нар. "капаче" поставяме го нагладка повърхност и изрязваме в центъра звездичка с помощта на формичка за сладки. Разбира се разрезът може да бъде и в друга форма.


http://themishmashbeauty.blogspot.com

Слагаме чаена свещ, запалваме я, слагаме "капачето" със звездичката, гасим лампата и казваме "Уау!" Освен светлинния ефект, ароматът също не е за подценяване. За всеки случай можете да поставите нещо за подложка (устойчива на топлина) под самия портокал, въпреки, че го тествах, не се нагрява.








За съжаление от снимките не може да се придобие реална представа колко е красиво в действителност. 

И последно разкрасяване за тази публикация, за да станат 3... за щастие.

Бързо, просто, но достатъчно ефектно. Както споменах, по Коледа брокатът е напълно приемлив. През останалото време е хубаво да внимаваме с него :)

Необходими са ни шишарки, лепило и брокат.
Венецът е страхотен, спокойно, него няма да го пипам! Ще използвам тези два мъника пред него.

http://themishmashbeauty.blogspot.com

http://themishmashbeauty.blogspot.com

http://themishmashbeauty.blogspot.com

И така, няма какво да ви показвам, само крайният резултат, техниката е проста. Намазваме шишарките с лепило, поръсваме отгоре с брокат и изчакваме да изсъхне. След това ги напръскваме щедро с лак за коса, за да се "запечатат".







Най-вероятно ще ги наслагам по елхата. Малко е цапащо, заради броката, но пък е забавно.

Очаквайте продължение. Ще повдигна леко завесата - още буркани, червило, няколко интересни идейки и каквото друго ми хрумне.
Не забравяйте, за доброто си насторение сме отговорни самите ние.
Ето нещо за припяване докато се олепвате с портокалoв сок, брокат и лак за коса :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар